GRATIS VERZENDING VANAF €125,-
ABOUT SHOES OFFICIAL WEBSHOP
GROOTSTE COLLECTIE MELIK SHOES

Om lang plezier te hebben van uw aankoop is het belangrijk uw schoenen goed te verzorgen.

  1. Maak altijd de veters of sluitingen los voordat u uw schoenen aan- of uittrekt.
  2. Gebruik uw handen om uw schoenen uit te trekken en trap nooit op de hiel. Gebruik een schoenlepel om ze aan te trekken. Zo voorkomt u dat door ondeugdelijk gebruik het leer inscheurt en uw schoenen vroegtijdig stuk gaan. Deze schade valt buiten elke vorm van garantie!
  3. Laat uw brogues en zeker nette leren en suède schoenen na het dragen ademen. Zet ze niet direct in de kast. Via uw voet verliest u veel transpiratievocht. Het is beter om regelmatig van schoenen te wisselen, hierdoor krijgt transpiratievocht voldoende tijd om op een natuurlijke manier de schoen te verlaten.
  4. Gebruik direct na het dragen houten schoenspanners in uw schoen. De schoen is dan nog warm en het leer en of suède soepel. De houten spanner, die bovendien transpiratievocht absorbeert, zorgt dat de schoen zijn model goed behoudt.
  5. Plaats natte schoenen nooit op de radiator/verwarming. Vul ze met krantenpapier of keukenrol en laat ze op kamertemperatuur, in een goed geventileerde ruimte drogen. Verwijder vuil met een droge borstel voordat het vuil in kan drogen.
  6. Met name suède schoenen maar ook trouw- en dansschoenen vragen een extra zorgvuldige verzorging. Wij adviseren u de schoenen vóór het dragen in te spuiten met een beschermende schoenspray (nanoprotector). Hierdoor blijven schoenen niet alleen langer mooi, maar geeft u ze een beschermlaagje tegen (weers)invloeden van buitenaf.
  7. Bij veelvuldig dragen kunt u uw mooie schoenen het beste regelmatig inspuiten. Borstel de schoenen dan eerst even op met een speciale schoenenborstel. Dit geldt ook voor leren herenschoenen. Een schoenencreme op kleur zorgt ervoor dat uw leren schoenen hun kleur behouden. Door transparante gelcream met een zachte doek op te brengen krijgen uw schoenen hun glans weer terug.
  8. Stroef lopende ritssluiting houdt u soepel met kaarsvet of bijenwas.
  9. Geef uw schoenen wekelijks een grondige poetsbeurt. Zorg ervoor dat de schoensmeer goed in het leer dringt. Borstel in de lengterichting van de naden. Gebruik altijd de voorgeschreven producten om uw schoenen te reinigen. 

Filosofie & principes
Ons motto is; “Melik Moving People” en kan op twee manieren geïnterpreteerd worden; Ten eerste brengen schoenen degene die de schoenen draagt ​​letterlijk van A naar B en ten tweede geeft het dragen van de merken Melik Shoes, H32 en Ponche een blij gevoel. Melik maakt schoenen, bijpassende riemen en tassen voor mannen en vrouwen die willen opvallen en zich goed willen voelen bij wat ze dragen. Zelfverzekerde en gelukkige mensen met een duidelijke mening en smaak.
Bij Melik Shoes nemen we alleen genoegen met het beste van het beste. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat wij schoenen maken die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook een groot draagcomfort bieden.

Stijl en ontwerp
Wij brengen drie ‘eigen’ modieuze schoenenmerken op de markt. De passie voor het maken van mooie producten is in ieder product zichtbaar. Prijs/kwaliteit is perfect in verhouding. Melik's gepassioneerde ontwerpen verrassen elk seizoen en dragen de veelzeggende Melik-signatuur. Het creatieve proces begint al op de internationale leerbeurs in Italië, waar Melik Alphan zelf de mooiste leer- en suèdematerialen selecteert. Inspiratie voor de stijlvolle details vindt hij op beurzen en in de straten van de meest bruisende modesteden ter wereld.
Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen. Onze specialiteit is het met de hand verven en afwerken van schoenen. Dit is een moeizaam en nauwgezet proces dat elk paar schoenen uniek maakt. Hierdoor krijgt ieder paar schoenen een eigen uitstraling.