GRATIS VERZENDING VANAF €125,-
ABOUT SHOES OFFICIAL WEBSHOP
GROOTSTE COLLECTIE MELIK SHOES

 

Melik Shoes is een modieus schoenenmerk. De passie voor het maken van mooie merchandise is in ieder product zichtbaar. Bovendien is het
prijs-kwaliteitspunt goed in balans. Ieder seizoen zijn de geïnspireerde
ontwerpen van Alphan verrassend en dragen ze de kenmerkende Melik signatuur.

Sinds de oprichting in 2006 is Melik Shoes in snel tempo
uitgegroeid tot een vertrouwd en sterk merk herenschoenen in Nederland, België en Duitsland. Geïnspireerd door de mode, de liefde voor het vak én mooie producten van hoge kwaliteit, heeft Melik Alphan in 2006 zijn eigen schoenenmerk Melik Shoes opgericht.

De collectie bestond in eerste instantie alleen uit herenschoenen. Al vrij snel werd de klantenkring in Nederland groter en werden
ook in België verkooppunten aangesloten en de collectie uitgebreid met modische items, seasonal producten zoals mocassins loafers en leren (teen) slippers.

In 2013 werd de eerste showroom in Nieuwegein geopend; het
schoenencentrum van Nederland waar alle grote labels vertegenwoordigd zijn. Om de Belgische markt verder te veroveren wordt gekozen voor een strategische samenwerking met het agentschap van Hanselaer Mode Agentuur die met een mooie showroom gevestigd zijn in Antwerpen. De collectie wordt in 2015 uitgebreid met de sneakerlijn H32 en een dameslijn onder de naam PONCHE. Deze groei resulteerde in een tweede showroom in Nederland. Vanaf januari 2024 opent Melik een showroom in het pand van Store3D in Nieuwkuijk. Inmiddels zijn er circa 150 verkooppunten. Deze bestaan voornamelijk uit de betere herenmodezaken en de vooraanstaande schoenenzaken door heel Nederland, België en Duitsland. Ook hebben we voet aan de grond in Oostenrijk, en Groot-Brittannië. In 2017 zijn we voor de Duitse markt een samenwerking aangegaan met een Duits agentschap welke per 1 januari 2024 wordt overgenomen door Modeagentur Christoph Reindl die showroom houdt in het MTC in Munchen.

 

Filosofie & principes
Ons motto is; “Melik Moving People” en kan op twee manieren geïnterpreteerd worden; Ten eerste brengen schoenen degene die de schoenen draagt ​​letterlijk van A naar B en ten tweede geeft het dragen van de merken Melik Shoes, H32 en Ponche een blij gevoel. Melik maakt schoenen, bijpassende riemen en tassen voor mannen en vrouwen die willen opvallen en zich goed willen voelen bij wat ze dragen. Zelfverzekerde en gelukkige mensen met een duidelijke mening en smaak.
Bij Melik Shoes nemen we alleen genoegen met het beste van het beste. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat wij schoenen maken die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook een groot draagcomfort bieden.

Stijl en ontwerp
Wij brengen drie ‘eigen’ modieuze schoenenmerken op de markt. De passie voor het maken van mooie producten is in ieder product zichtbaar. Prijs/kwaliteit is perfect in verhouding. Melik's gepassioneerde ontwerpen verrassen elk seizoen en dragen de veelzeggende Melik-signatuur. Het creatieve proces begint al op de internationale leerbeurs in Italië, waar Melik Alphan zelf de mooiste leer- en suèdematerialen selecteert. Inspiratie voor de stijlvolle details vindt hij op beurzen en in de straten van de meest bruisende modesteden ter wereld.
Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen. Onze specialiteit is het met de hand verven en afwerken van schoenen. Dit is een moeizaam en nauwgezet proces dat elk paar schoenen uniek maakt. Hierdoor krijgt ieder paar schoenen een eigen uitstraling.